Het kleinste huis

De film ‘Het kleinste huis’ vertelt op creatieve wijze de wonderlijke trektocht van eencellig leven in onze oceanen. Ons doel was met deze korte, educatieve film voor kinderen (5 tot 9 jaar), wetenschappelijke begrippen op een vernieuwende manier te belichten. We willen kinderen zo op speelse wijze kennis laten maken met de onderwaterwereld van onze oceanen en het verbazingwekkende leven onder het wateroppervlak.
De film zal in de toekomst een onderdeel in een lesmodule van NESSC worden en zo als een prikkelende aanzet fungeren om kinderen enthousiast en nieuwsgierig te maken naar natuurkunde, aardwetenschappen, biologie, ecologie.

Still Lou vissen

Cirkel Studio heeft deze film gemaakt in samenwerking met klimaatwetenschapper Esmee Geerken, werkzaam bij het NIOZ-instituut op Texel. Het wetenschappelijke onderzoek van Geerken naar zeeën uit het verre verleden vormde de grootste bron van inspiratie om een korte film voor jonge kinderen te maken.

 

 De film is gemaakt in opdracht van het Netherlands Earth System Science Centre (NESSC), een virtueel onderzoekscentrum naar klimaatverandering dat onderzoekers met achtergronden in natuurkunde, aardwetenschappen, biologie, ecologie en
wiskunde samenbrengt.

NESSC kent daarnaast een uitgebreid onderwijsprogramma, Tipping Point Ahead om wetenschappelijk onderzoek naar klimaatverandering op een aansprekende manier onder de aandacht te brengen, voor basis- en middelbare schoolleerlingen, via lesmodules, educatieve filmpjes en gastlessen op scholen.


BEKIJK HIER ALLE FILMS VAN CIRKEL STUDIO